Супа от леща с карначе

Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2004
Супа от леща с карначе
 
Необходими продукти:
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
200 г карначета
300 г леща
1/2 буркан консервирани домати
200 г спанак
1 глава кромид лук
1 морков
1 парче праз с големината на морков
1-2 с. л. олио
1 с. л. винен оцет
1 с. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Супа от леща с карначе
Лещата се почиства, залива се с 1 1/2 л вода и се прибавят нарязаните надребно зеленчуци. Вари се под капак 30-40 минути, а ако се използва тенджера под налягане, варенето продължава около 15 минути.
2
Супа от леща с карначе 2
Карначетата се нарязват на малки парченца и се запържват в сгорещеното олио до златисто. Добавя се горчицата и се разбърква. Залива се с няколко с. л. от бульона на лещата и се бърка, докато горчицата се разтвори.
3
Супа от леща с карначе 3

Доматите се пасират, прибавят се към сварената вече леща заедно със запържените карначета, посолява се и се вари около 15 минути. Добавя се почистеният, измит и нарязан на ивици спанак, подправя се с оцет и чубрица и се вари не повече от 5 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: