Супа от пащърнак и праз

Мека, плътна, с хрупкави крутони
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 стръка праз
400 г пащърнак
1 ч. л. майоран
2 картофа (около 300 г)
200 мл сухо бяло вино
900 мл пилешки бульон
150 мл животинска сметана
1 дафинов лист
40 г краве масло
сол и пипер меланж на вкус

за крутоните:
4 филии черен хляб
1 ч. л. майоран
20 г краве масло
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от пащърнак и праз
Празът се нарязва на колелца с дебелина един сантиметър.
2
Супа от пащърнак и праз 2
Пащърнакът и картофите се режат на кубчета.
3
Супа от пащърнак и праз 3
Празът се запържва в маслото, докато омекне, но без да променя цвета си. Добавят се пащърнакът, картофите и майоранът
4
Супа от пащърнак и праз 4
Налива се виното и когато се изпари, се сипва пилешкият бульон.
5
Супа от пащърнак и праз 5
Слага се дафиновият лист, посолява се и се готви, докато зеленчуците омекнат – около 20 минути.
6
Супа от пащърнак и праз 6
След това дафиновият лист се отстранява, а супата се пасира.
7
Супа от пащърнак и праз 7
Наливат се около 500 мл вода и сметаната, супата се кипва и е готова.
8
Супа от пащърнак и праз 8
Крутоните се приготвят като хлябът се нарязва на малки кубчета, които се запържват в маслото, докато станат хрупкави.
9
Супа от пащърнак и праз 9
Дърпат се от огъня и се поръсват със сол и майоран.
10
Супа от пащърнак и праз 10
Супата се сервира гореща, поднесена с крутоните и едро счукан пипер меланж.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2020
Приготвих я като замених животинската сметана със растителна и маслото със зехтин. Чудесен вкус. Със сигурност ще я приготвя пак! Благодаря на Бон Апети!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Лично аз приготвих тази супа с някои промени, т. к. вкъщи избягваме да ядем животински мазнини. Така, че не сложих животинска сметана и краве масло. Използвах зехтин. Крутоните също не запържих, а просто запекох във фурната. В крайна сметка се получи доста вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: