Супа от печени тиквички и нахут

Постна и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г тиквички
2 консерви нахут (по 400 г)
1,4 л зеленчуков бульон
60 мл олио от гроздови семки
3 скилидки чесън
1 дафинов лист
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. къри на прах
1 ч. л. кимион
1/4 щипка кайенски пипер
сол и пипер меланж на вкус



Начин на приготвяне:
1
Супа от печени тиквички и нахут
Тиквичките се измиват, нарязват се на тънки шайби и се поливат с половината олио.
2
Супа от печени тиквички и нахут 2
Нахутът се отцежда.
3
Супа от печени тиквички и нахут 3
Тиквичките и нахутът се овкусяват със сол, пипер меланж, кимион, къри и кайенски пипер.
4
Супа от печени тиквички и нахут 4
Подреждат се в тави и се пекат в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор. На тиквичките са нужни около 25 минути, а на нахута – около 30. Няколко тиквичките се заделят за украса.
5
Супа от печени тиквички и нахут 5
В останалото олио се запържват накълцаните скилидки чесън.
6
Супа от печени тиквички и нахут 6
Прибавят се бульонът, нахутът и дафиновият лист и се готви около 10 минути.
7
Супа от печени тиквички и нахут 7
Дафиновият лист се отстранява, слагат се тиквичките и се готви още 10 минути.
8
Супа от печени тиквички и нахут 8
Супата се пасира, овкусява със сол, пипер меланж и лимонов сок.
9
Супа от печени тиквички и нахут 9
Поднася се, гарнирана със заделените тиквички и по желание – поръсена с кайенски пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2020
Питателна, не натоварва с излишни калории за зимата и е страшно вкусна.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2016
Невероятно вкусна и здравословна супичка.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2016
Невероятно вкусна и здравословна супичка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: