Супа от пресен чесън

Приготвя се набързо, продуктите са малко и достъпни, а идеята е идеална за разнообразяване на пролетното меню
Източник: Бон Апети
Дата: 29.05.2013
Супа от пресен чесън
 
Необходими продукти:
3 връзки пресен чесън
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
3 ч. ч. зеленчуков бульон
4 с. л. краве масло
3 с. л. брашно
1/4 връзка магданоз
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Супа от пресен чесън

Чесънът се нарязва наситно и се запържва с маслото.

 


2
Супа от пресен чесън 2

Добавя се брашното и след като се запържи и то, се налива малко по малко предварително затопленото мляко. Налива се и бульонът и се оставя да къкри докато супата се сгъсти. Подправя се с наситнения магданоз, индийското орехче, сол и черен пипер.

 


3
Супа от пресен чесън 3

Супата се сервира поръсена с магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: