Супа „Пица“

Вкусна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пасирани домати (от консерва)
250 г печурки
250 г сирене „Моцарела“
150 г бекон „Панчета“ (на слайсове)
100 г салам „Миланезе“ (на слайсове)
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. суха мащерка
1/2 ч. л. захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа „Пица“
Пънчетата на гъбите се отстраняват, шапките се белят и се режат на малки кубчета.
2
Супа „Пица“ 2
Лукът и чесънът се нарязват наситно.
3
Супа „Пица“ 3
Беконът се запича в нагорещен съд, до златисто, и се изважда.
4
Супа „Пица“ 4
В отделилата се мазнина се запържват печурките и лукът, след 1–2 минути се добавя и чесънът.
5
Супа „Пица“ 5
Овкусява се с ригана и мащерката, наливат се доматите и 400 мл вода. Прибавят се сол на вкус, захарта и накълцаният бекон.
6
Супа „Пица“ 6
Супата се вари около 20 минути на слаб огън. След това се разпределя в огнеупорни купички.
7
Супа „Пица“ 7
Във всяка порция се слагат лентички салам и шайби моцарела.
8
Супа „Пица“ 8
Запича се за 5–10 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
9
Супа „Пица“ 9
По желание се поръсва с риган и се поднася с препечени филийки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: