Сурови тахини барове

Дата: 28.02.2018
Източник: Радина
ТИТЛА: Чирак
Сурови тахини барове
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. овесени ядки
100 г сурови бадеми
100 г сурово кашу
200 г суров слънчоглед
5 с. л. сусам
2 с. л. маково семе
2 с. л. ленено семе
1 с. л. ленено брашно (за спойка)
2 с. л. чиа
2-3 с. л. сусамов тахан
200 г фурми
портокалова или лимонова кора (по желание)
 

Начин на приготвяне:
1
Накиснете бадемите предварително, най-добре още предната вечер, те трябва да престоят във вода поне 8 часа. За предпочитане е да ги обелите, но може да се сложат и небелени.
2
Кашуто трябва да престои 2 часа във вода, за да стане по-сочно и да придобие кремообразна консистенция впоследствие.
3
Фурмите могат да бъдат накиснати заедно с бадемите или кашуто. Минималното време е 30-40 минути, като могат да престоят и цяла нощ.
4
След като вече имате накиснати ядки и фурми идва ред да блендирате всички съставки до гладка смес. Има вариант да прибавите бадемите последни и да разтрошите за много кратко време, за да останат по-едри парченца, ако така ви харесва.

5
Изсипвате сместа в съд, покрит с фолио за свежо съхранение, с цел по-лесно изваждане след това и притискате хубаво.



6
Охлаждате за една нощ и на сутринта разрязвате на предпочитани от вас форми.

Едно добро начало на деня!
Бон Апети!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анна коментира рецептата Индийска супа от леща
Гала се регистрира в сайта.
Найденова коментира рецептата Бананово-меден шейк
Анна коментира рецептата Доматена салата с яйчен сос
Hristina Mirtcheva се регистрира в сайта.
Мария Милчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта