Лимонов лава кейк

Страхотен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крема:
200 г захар
50 г студено краве масло
110 мл сок от лимон
2 яйца
1 щипка сол

за кейка:
100 г брашно
100 г краве масло със стайна температура (+ за намазване
80 г захар (+ за поръсване)
2 яйца
кората от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Лимонов лава кейк
Лимоновият сок за крема се разбърква със захарта, яйцата и солта. Готви се 5–6 минути на слаб огън, при непрекъснато бъркане.
2
Лимонов лава кейк 2
Добавя се маслото и се разбърква до хомогенизиране. След това се охлажда за една нощ.
3
Лимонов лава кейк 3
Маслото за кейка се разбива със захарта. Едно по едно се добавят яйцата.
4
Лимонов лава кейк 4
Поръсва се с брашното и настърганата лимонова кора. Разбърква се, до хомогенизиране.
5
Лимонов лава кейк 5
Метални шоли се намазват с масло и се поръсват със захар.
6
Лимонов лава кейк 6
Кремът се слага в пош с метален или пластмасов накрайник. Шолите се пълнят до половината с тестото. Внимателно в тестото се шприцова от крема, така че шолите да се напълнят до 1/3.
7
Лимонов лава кейк 7
Пече се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
8
Лимонов лава кейк 8
След това се изваждат и се обръщат.



Съвет:
По желание десертът може да се гарнира с пресни плодове.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2018
Страхотни са! Имат много приятен лимонов крем, предпочитам ги, като са все още топли.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: