Свинска глава на пещ

Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 25.04.2018
Свинска глава на пещ
 
Необходими продукти:
1 свинска глава
3-4 глави чесън
свинска мас
1-2 пакетчета черен пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинската глава се почиства много добре и се нарязва на средно големи кубчета.


2
Чесънът се почиства и се слага на различни места в главата и в тавата, в която ще се пече.


3
Цялата глава се намазва обилна с мас. Посолява се и се поръсва с черния пипер.


4
Главата се слага в тавата и се завива с фолио. Мята се да се пече във вече загрятата пещ. Пече се около 4 часа в запечатана пещ, след което се отваря и се пече още 30 минути.


5
След като главата се извади от пещта и от тавата, се слага в подходящ съд за сервиране.

В устата се слага лимонче.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: