Свински котлети с ябълкова плънка

Сочни и много вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 свински котлета (дебели)
4 листа салвия
2 ленти прошуто
1 скилидка чесън
1/2 ябълка „Грени Смит“
1 стрък целина
25 г краве масло
2 с. л. зехтин (+ за намазване)
2 с. л. аквавит (или бренди)
сол и черен пипер на вкус
брашно за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Свински котлети с ябълкова плънка
Ябълката се обелва, почиства се от семките, нарязва се и се слага в блендер. Прибавят се прошутото, обеленият и нарязан стрък целина, чесънът и маслото. Смила се и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Свински котлети с ябълкова плънка 2
Котлетите се цепват надве, до костта, така че да се получи джоб, овкусяват се със сол и черен пипер и се пълнят с ябълковата смес.
3
Свински котлети с ябълкова плънка 3
Листата салвия се намазват със зехтин, набрашняват се от едната страна и се залепват за месото от набрашнената страна.
4
Свински котлети с ябълкова плънка 4
Напълнените котлети се запържват в зехтина от всяка страна.
5
Свински котлети с ябълкова плънка 5
След това се пекат 10 минути в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор.
6
Свински котлети с ябълкова плънка 6
Изваждат се и се фламбират с аквавита.
7
Свински котлети с ябълкова плънка 7
Оставят се да починат 5 минути и се поднасят, залети със соса от тигана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: