Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз

Дата: 19.04.2012
Източник: Бон Апети
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз
 
Необходими продукти:
2 бр. свинско бонфиле
1 скилидка чесън
50 г краве масло
20 мл зехтин
2–3 стръка магданоз
1/4 връзка мащерка
сол и черен пипер на вкус
за соса:
100 г пресни печурки
10 г сушени манатарки
2 глави шалот
80 мл червено вино
250 мл сос „Деми глас”
60 г краве масло
2–3 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за ориза:
150 г ориз „Басмати”
2 големи моркова
1 скилидка чесън
50 г краве масло
1 дафинов лист
250 мл зеленчуков бульон
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз
Бонфилето се обезципява, нарязва се на еднакви парчета (краищата се отстраняват и се използват за друго ястие). С дълъг, тънък нож (шило) се прави прорез в средата, по дължината на месото, като не се стига до края.

 


2
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 2
Мащерката и магданозът се наситняват, смесват се с 25 г студено масло и стритата на паста с малко сол скилидка чесън.

 


3
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 3
С тази смес се пълни месото. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


4
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 4
Запържва се в сгорещения зехтин и останалото масло от всички страни и след това се допича в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около  15 минути.

 


5
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 5
Сушените гъби за соса се накисват в гореща вода. Печурките се oбелват и се нарязват натънко.

 


6
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 6
В 1/2 от маслото и малко зехтин се запържват шалотът, нарязан наситно, прибавят се печурките и манатарките, отцедени добре от водата. Налива се виното и се кипва леко.

 


7
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 7
Сипва се соса „Деми-глас” и се оставя да къкри на слаб огън за 20–30 минути. Ако има нужда, се долива малко телешки бульон. Когато е готов, се подправя със сол и черен пипер, нарязан наситно магданоз и останалото масло, за блясък.

 

 


8
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 8
Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде. Чесънът се нарязва наситно, оризът се измива със студена вода. В сгорещено масло се запържват първо морковите и чесънът. Прибавят се измитият ориз и дафиновият лист и се запържва още малко. Налива се зеленчуковият бульон и се оставя под капак за около 15 минути на слаб огън. Овкусява се със сол. После се отстранява от огъня, като капакът не се маха през следващите 10–15 минути.

 


9
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 9
Месото се нарязва по диагонал и се поднася с ориза, оформен в ринг, и със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2014
много вкусно се получава а ориза ми стана любим
1.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2013
Много ароматно свинско! Соса е разкошен! Поради липса на сос демиглас увеличих количеството вода и вино и добавих една чаена лъжичка брашно. Получи се!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта