Свинско с чушки и доматен сос

Тук са в пълна хармония вкусовете на запечено свинско, пържен лук и зеленчуци в червено
Източник: Бон Апети
Дата: 12.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинско бонфиле
3 червени чушки
2 зелени чушки
3 глави лук
2 скилидки чесън
150 г кашкавал
1 ч. л. сух риган
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за доматения сос:
400 г домати на кубчета от консерва
2 скилидки чесън
1/2 ч. ч. пилешки бульон
200 мл животинска сметана
20 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско с чушки и доматен сос

Червените чушки се изпичат и се обелват. Свинското бонфиле се обезципява с нож и се нарязва на парчета с дебелина 2 см – медальони.

 


2
Свинско с чушки и доматен сос 2

Подправят се със сол и черен пипер, поливат се с 20 мл от зехтина и се запичат на силен огън, за кратко, от двете страни в оребрен тиган. Полсе се преместват в тава.

 


3
Свинско с чушки и доматен сос 3

Червените чушки се нарязват на ивички, зелените се почистват от семето и се нарязват по същия начин.

 


4
Свинско с чушки и доматен сос 4

В съд се сгорещява останалия зехтин и се запържват нарязаният на ивички лук и наситнения чесън, прибавят се и зелените чушки. Когато омекнат, се слагат червените чушки и се разбърква.

 


5
Свинско с чушки и доматен сос 5

Готовите зеленчуците се слагат в тавата върху месото. Поръсва с риган.

 


6
Свинско с чушки и доматен сос 6

Чесънът за соса се наситнява и се запържва в зехтина. Прибавят се доматите и се оставя да къкри на слаб огън, докато се сгъсти.

 


7
Свинско с чушки и доматен сос 7

Прибавя се пилешкият бульон, налива се сметаната, подправя се със сол и черен пипер,  и щом кипне, се дърпа от котлона.

 


8
Свинско с чушки и доматен сос 8

В тавата се налива соса, покрива се с алуминиево фолио и се пече 30–40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

 


9
Свинско с чушки и доматен сос 9

След това се поръсва с настърган кашкавал. Допича се до златисто.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2015
Стана много вкусна гозба! Пробвайте и ще разберете ...
3.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2014
Много вкусна рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2013
любима рецепта
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Страхотна рецепта, направих я но не сложих кашкавал защото реших,че ще стане тежко и беше страхотно, особено с гарнитура ориз.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: