Свинско с чушки и домати на фурна

Дата: 30.08.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 свински бонфилета
4 домата
2 червени чушки
2 глави лук
4 скилидки чесън
2 с. л. зехтин „Помаче“
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. мед
4 стръка пресен риган
сокът от 1/2
сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско с чушки и домати на фурна
Бонфилето се почиства от ципите и се нарязва на едри парчета. Запържва се в  сгорещения зехтин „Помаче“.

 


2
Свинско с чушки и домати на фурна 2
Доматите се  почистват и се нарязват на едри кубчета, чушките също. Слагат се в тава и се прибавят лукът, нарязан наедро, листенцата риган, зехтинът „Екстра върджин“, скилидките чесън, нарязани наедро, медът, сол, черен пипер и лимоновият сок. Разбърква се.

 


3
Свинско с чушки и домати на фурна 3
Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути. После отгоре се подрежда месото и се овкусява със сол и черен пипер.

 


4
Свинско с чушки и домати на фурна 4
Пече се за 10 минути на същата температура и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2020
Пекох с около 7 минути повече и стана прекрасно
2.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2013
Не съм гледала видео на рецептата и не знам крайния резултат какъв е , но с това време за печене което е дадено, зеленчуците остават полусурови, защото има домати и лимонов сок , и киселината не позволява бързото омекване на лука, чесъна и чушките особено ако са по месести. Сигурно зависи и от съда в който се пече колко е дебела тавата, аз го направих в йена, а и от фурната. Аз нямам вентилатор така че за да се задушат по добре зеленчуците прибегнах до покриване с алуминиево фолио за да не остане без сос. Коства ми около 1час и нещо а не 35 мин както е показано. Но яденето е невероятно вкусно и с чаша добро червено вино е ненадминато.Препоръчвам го горещо.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2013
Не съм гледала видео на рецептата и не знам крайния резултат какъв е , но с това време за печене което е дадено, зеленчуците остават полусурови, защото има домати и лимонов сок , и киселината не позволява бързото омекване на лука, чесъна и чушките особено ако са по месести. Сигурно зависи и от съда в който се пече колко е дебела тавата, аз го направих в йена, а и от фурната. Аз нямам вентилатор така че за да се задушат по добре зеленчуците прибегнах до покриване с алуминиево фолио за да не остане без сос. Коства ми около 1час и нещо а не 35 мин както е показано. Но яденето е невероятно вкусно и с чаша добро червено вино е ненадминато.Препоръчвам го горещо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта