Свинско със сметанов сос

Стоян твори на тема свинско контрафиле и резултатът е превъзходен
Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинско контрафиле
40 мл олио
сол и черен пипер

за соса:
200 г заквасена сметана
1 глава лук
100 мл бяло вино
1 с. л. медена горчица
1 ч. л. настърган хрян от буркан
сол и черен пипер

за плънката:
200 г пушено топено сирене
4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
3 стръка салвия



Начин на приготвяне:
1
Свинско със сметанов сос

Месото се почиства от бялата ципа и жилите. Нарязва се на 4 дебели пържоли. Те се цепват през средата и се разтварят като пеперуда.

 


2
Свинско със сметанов сос 2

Листенцата от магданоза се отделят от дръжките и се смилат в чопър. След това се смилат салвията и скилидките чесън и се слагат при магданоза. Топеното сирене се настъргва и се добавя, разбърква се.

 


3
Свинско със сметанов сос 3

От едната страна на разтвореното месо се слага от плънката и пеперудатата се затваря. От външната страна месото се овкусява със сол и черен пипер.

 


4
Свинско със сметанов сос 4

Запържва се в сгорещеното олио, от двете страни. Изважда се в съд и се покрива с капак или алуминиево фолио, да почине.

 


5
Свинско със сметанов сос 5

Лукът за соса се нарязва наситно. Запържва се в мазнината от месото, докато леко омекне. Деглазира се с виното, прибавят се хрянът, горчицата и заквасената сметана. Разбърква се, дърпа се от огъня и се овкусява със сол и черен пипер.

 


6
Свинско със сметанов сос 6

Пържолите се поднасят със сметановия сос.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2015
Стана супер. Само му сложих готварска сметана и гъби. Изядоха го за много кратко време.
4.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2015
Страхотно! И аз благодаря за рецептата!
3.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2015
Вълшебно се получи ! Благодаря !
2.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2015
Много вкусно, бързо и лесно ☆
1.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2014
Като за първи опит стана добре според мен, месото беше много вкусно, но соса не ми се получи за това ги хапнахме без него.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: