Сьомга със сос от авокадо

Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2010
Сьомга със сос от авокадо
 
Необходими продукти:
200 г сьомга филе с кожа
150 г лимони
150 г аспержи
10 г краве масло
20 мл бяло вино
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
кора от 1/2 лимон и резени авокадо за украса
10 г лук
5 г чесън
100 мл готварска сметана
80 г авокадо
30 мл бяло вино
10 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сьомга със сос от авокадо
Сьомгата се почиства и се овкусява със сол и черен пипер, запечатва се на тиган, кожата й се отделя.

2
Сьомга със сос от авокадо 2
Рибата се поставя в съд за печене, поръсва се с лимона и виното, отстрани се поставя нарязан на тънки шайби лимон и кожата, която трябва да се изсуши. Пече се до готовност в загрята на 200 градуса фурна.
3
Сьомга със сос от авокадо 3
Аспержите се разрязват на две по дължина, бланшират се, отцеждат се, овкусяват се със сол (ако е необходимо), пипер, индийско орехче и маслото и се оставят да се охладят.
4
Сьомга със сос от авокадо 4
Лукът и чесънът за соса се нарязват на кубчета и се задушават в загрятото масло. Гасят се с виното. Добавят се сметаната и почистеното авокадо и се оставя да се ври до желаната гъстота на соса. Овкусява се със сол и пипер и се пасира.
5
Сьомга със сос от авокадо 5
В подходяща чиния се подреждат аспержите, отгоре се поставя сьомгата, залива се със соса, аранжира се изсушената кожа на сьомгата и с лимоновите чипсове, резени авокадо и нарязана на жулиен кора от лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2014
Рецептата е лесна и в същото време е интересна. Соса от авокадо е с много приятен вкус и се хареса на всички.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: