Сьомга в сос от пенливо вино

Ето една елегантна идея, която можете да включите в новогодишното меню. Освен с превъзходния вкус, тази рецепта е ценна и с краткото време за приготвяне
Източник: Бон Апети
Дата: 31.12.2012
Сьомга в сос от пенливо вино
 
Необходими продукти:
800 г филе от сьомга (без кожа)
1 глава лук
1 глава шалот
1 морков
1/2 бутилка пенливо вино (от 750 мл)
100 мл животинска сметана
2 с. л. краве масло
1 жълтък
1 с. л. брашно
2–3 стръка мащерка
1 стрък розмарин
3–4 стръка магданоз
3–4 стръка копър
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Сьомга в сос от пенливо вино

От мащерката, магданоза и розмарина се прави букет гарни, като се връзват с конец.

 


2
Сьомга в сос от пенливо вино 2

Лукът, морковът и шалотът се нарязват на тънки шайби. Запичат се на сух тиган с незалепващо покритие, от двете страни.

 


3
Сьомга в сос от пенливо вино 3

Налива се шампанското, добавя се букет гарни и се слага сьомгата, нарязана на 4. Котлонът се изключва и се оставя рибата да се пошира за 4–5 минути, под капак.

 

 


4
Сьомга в сос от пенливо вино 4

След това рибата се изважда, овкусява се със сол и черен пипер, покрива се с алуминиуво фолио, за да се запази топла, а бульонът се прецежда.

 


5
Сьомга в сос от пенливо вино 5

В касерола се загрява маслото и в него се запържва брашното. След това се налива бульонът. Накрая се добавят сметаната и жълтъкът. Овкусява се със сол и черен пипер. Прецежда се.

 


6
Сьомга в сос от пенливо вино 6

Рибата се сервира върху зеленчуците, залива се с готовия сос и се поръсва с наситнен копър.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2014
като в Скандинавия
3.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2014
страхотно
2.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
1.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2013
Не е идеално зле - става но да се пробва със шампанско както пише, а не с вино без алкохол
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: