Лозови сармички с булгур и сини сливи

Ето как с малко фантазия, можете да превърнете една позната рецепта в нещо ново
Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
11/2 буркан лозови листа (по 680 г)
3 глави лук
2 моркова
100 г целина (глава)
300 г булгур (за варене)
100 г сушени домати
150 г сушени сини сливи без костилки
600 мл зеленчуков бульон
300 мл зелев сок за варенето
100 мл зехтин
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лозови сармички с булгур и сини сливи

Морковите, лукът и целината се нарязват на ситни кубчета.

 


2
Лозови сармички с булгур и сини сливи 2

Лукът и морковите се запържват в сгорещения зехтин. Добавя се целината и се оставя и тя да омекне.

 


3
Лозови сармички с булгур и сини сливи 3

Добавят се сушените домати, нарязани на ивички. Овкусява се с червения пипер и чубрицата.

 


4
Лозови сармички с булгур и сини сливи 4

Разбърква се и се прибавя измитият булгур. Леко се запържва. Налива се горещият бульон. Вари се до набъбване – за около 5 минути.

 


5
Лозови сармички с булгур и сини сливи 5

Прибавя се наситненият магданоз. Оставя се леко да се охлади и се подправя със сол и черен пипер.

 


6
Лозови сармички с булгур и сини сливи 6

Плънката се разпределя в лозовите листа и се завиват сарми, като във всяка се слага и по половин  слива.

 


7
Лозови сармички с булгур и сини сливи 7

Подреждат се в тенджера и се заливат със зелевия сок. Варят се на тих огън докато останат на мазнина – за около 40 минути.

 


8
Лозови сармички с булгур и сини сливи 8

Могат да се поднесат както топли така и студени.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2013
Станаха страхотни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: