Зелеви сарми със счукан боб

Дата: 24.12.2012
Източник: Бон Апети
Зелеви сарми със счукан боб
 
Необходими продукти:
500 г дребен бял боб
12 листа от кисело зеле
2 глави лук
1 корен пащърнак
500 мл зелев сок
100 мл зехтин
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. риган
1 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. сминдух
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зелеви сарми със счукан боб
Бобът се надробява в чопър или се счуква. Сварява се, отцежда се от водата и се подправя с ригана, джоджена и сминдуха.

 


2
Зелеви сарми със счукан боб 2
Лукът и пащърнакът се нарязват наситно и се запържват за кратко в 30 мл от зехтина. Поръсва се червеният пипер, разбъркват се и се свалят от огъня.

 


3
Зелеви сарми със счукан боб 3
Добавят се към боба, овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се и се  налива останалият зехтин (оставя се малко за поливане). Отново се разбърква.

 


4
Зелеви сарми със счукан боб 4
Сместа се разпределя в зелевите листа и се завиват сарми.

 


5
Зелеви сарми със счукан боб 5
Подреждат се в гювеч, заливат се със зелевия сок и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час и 30 минути.  

 


6
Зелеви сарми със счукан боб 6
Преди сервиране се поливат с малко зехтин.

 


 


Съвет: От тези продукти излизат 12 сарми, предвидени са по 2 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта