Гратен от целина и моркови

Апетитно, семпло и бързо за приготвяне
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2012
Гратен от целина и моркови
 
Необходими продукти:
1 глава целина
500 г моркови
400 г печени червени чушки от буркан
3 яйца
250 мл животинска сметана
250 г сирене „Моцарела”
1 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гратен от целина и моркови

Целината и морковите се обелват и с белачката се оформят тънки дълги лентички.

 


2
Гратен от целина и моркови 2

Зеленчуците се бланшират за 2–3 минути в кипяща подсолена вода, след това се отцеждат добре.

 


3
Гратен от целина и моркови 3

През това време чушките се нарязват на тънки ивици.

 


4
Гратен от целина и моркови 4

В купа се сипват яйцата и се овкусяват със сол и черен пипер. Разбиват се с телена бъркалка, налива се сметаната, като продължава да се разбива. Подправя се с чесъна и индийското орехче.

 

 


5
Гратен от целина и моркови 5

Отцедените зеленчуци и червените чушки се поставят в керамична тавичка, заливат се с яйчената смес и отгоре се накъсва моцарелата. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути. Ястието се поднася топло.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2017
Направих го без чесън, но стана толкова вкусно, че даже и мъжа ми го хареса! Много съм доволна! Лесен начин да хапваме тези толкова полезни зеленчуци през зимата в големи количества.
3.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2013
И аз използвах замразени чушки и пропуснах чесъна. Получи се наистина семпло, но много вкусно ястие.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Мерси, Рози, за споделеното мнение :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много приятно ястие. Отне ми малко повече време оформянето на лентичките - около 30мин.:) И още нещо - моите чушки бяха замразени, а не от буркан, при този вариан ще трябва да се добави малко олио или зехтин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: