Ризото с червено вино

Дата: 16.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. ориз „Арборио“
1 глава червен лук
1/4 целина (глава)
2 скилидки чесън
1 1/4 ч. ч. хубаво червено вино
600 мл зеленчуков бульон
1/2 ч. ч. печени орехи
80 г сирене „Пармезан“
1/2 връзка див лук
40 мл зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с червено вино
Червеният лук и чесънът се нарязват наситно, целината на много малки кубчета. Зеленчуците се запържват се в сгорещения зехтин.

 


2
Ризото с червено вино 2
Когато зеленчуците леко омекнат, се слага оризът, без да се мие, за да се запази нишестето. Запържва се за кратко и се налива виното.

 

 


3
Ризото с червено вино 3
Щом то се изпари, периодично се налива по малко от зеленчуковият бульон, като се бърка непрекъснато.

 


4
Ризото с червено вино 4
Щом оризът стане ал денте, се сваля  от котлона и се подправя със сол и пипер.

 

 


5
Ризото с червено вино 5
Орехите се изпичат в сух съд, охлаждат се и се смилат.

 


6
Ризото с червено вино 6
Прибавят се към ориза, заедно с нарязания наситно див лук и настъргания пармезан. Ризотото се поднася с люспи пармезан.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта