Пълнени чушки със сирене и киноа

Пъстро и богато на вкусове безмесно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 чушки (2 червени, 1 жълта и 1 зелена)
1 ч. ч. киноа
2 ч. ч. замразена царевица
2 глави червен лук
1 скилидка чесън
1 връзка пресен лук
2 зелени люти чушки
200 г пресен спанак
150 г краве сирене
1/2 ч. ч. вино „Ризлинг“
3 с. л. зехтин
1/2 връзка пресен кориандър
1 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане



Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки със сирене и киноа

В касерола се кипва вода и посолява. Сипва се киноата, похлупва се и се готви 15 минути. Отцежда се и се облива със студена вода.

 


2
Пълнени чушки със сирене и киноа 2

Лютите чушки се разполовяват, отстраняват се семките и се нарязват наситно. Пресният лук, чесънът и кориандърът също се нарязват наситно. Червеният лук се нарязва на тънки шайби. Спанакът се почиства, измива се и се подсушава. Чушките се разполовяват по дължина като се запазват дръжките, а семките се отстраняват. Сиренето се нарязва на малки кубчета, царевицата се размразява.

 


3
Пълнени чушки със сирене и киноа 3

В тиган се загряват 2 с. л. от зехтина и в него се запържват лютите чушки и пресният лук. След около 2 минути се добавят чесънът, кимионът, царевицата и спанакът.

 


4
Пълнени чушки със сирене и киноа 4

След като и спанакът омекне, се прибавят кионоата, сиренето и кориандърът. Дърпа се от котлона. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.

 


5
Пълнени чушки със сирене и киноа 5

В тиган се запържва червеният лук, в останалия зехтин, на средна температура, след това се деглазира с виното и се прехвърля в тавичка.

 


6
Пълнени чушки със сирене и киноа 6

Чушките се бланшират в подсолена вода за 4–5 минути. Пълнят се със спаначената смес и се подреждат в тавата с червеният лук. Поръсват се със зехтин и се пекат на 200 градуса с вентилатор в предварително загрята фурна за 35 минути. Преди поднасяне се полива с малко зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2017
Чудно стана - точно ми се хапваше киноа. Люта чушка не съм слагала. Кориандърът го замених с магданоз. Получи ми се малко повече плънка, но тя е вкусна, така че я изядох и така.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2013
Още едно любимо ястие! Редовно го готвя. Освен това за мен киноата е божествено вкусна храна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: