Булгур с гъби на фурна

Предложение за безмесен обяд или вечеря, със специфичен вкус и средиземноморски чар
Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ч. ч. булгур
500 г едри печурки
3 скилидки чесън
100 г сушени домати
1 връзка пресен лук
2 ч. ч. гъбен бульон
4 с. л. краве масло
40 мл зехтин
1 връзка копър
2 с. л. бял синап
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Булгур с гъби на фурна

Печурките се обелват и се нарязват на четири. Запържват се в половината от зехтина до златисто и се изваждат в голяма купа. 


 


2
Булгур с гъби на фурна 2

От обелките и пънчетата се приготвя гъбен бульон, който трябва да излезе 2 чаши. 


 


3
Булгур с гъби на фурна 3

Синапът се счуква в хаванче, пресният лук и чесънът се нарязват наситно, а сушените домати – на жулиен. 


 


4
Булгур с гъби на фурна 4

Зеленчуците се запържват в останалия зехтин, в съда от гъбите, заедно със синапа, за кратко – минута, минута и половина.


 


5
Булгур с гъби на фурна 5

В купата с гъбите се сипва булгурът, налива се прецеденият през марля бульон и запържените зеленчуци. Подправя се със сол и черен пипер и се разбърква. 


 


6
Булгур с гъби на фурна 6

Сместа се прехвърля в тава, отгоре се слага маслото, завива се с алуминиево фолио и се пече в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. Ястието се поднася с наситнен копър.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
Приготвих ястието, но определено няма да влезе в категория \"любими\". Нещо не ни допадна, може би проблема е в булгура.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
В моя случай 2ч.ч. бульон не бяха достатъчни, наложи се да добавя още 1 ч.ч. вода.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: