Пълнени сушени чушки със зеленчуци

Тук заменихме класическата плънка с боб, с ароматна смес със зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 24.12.2012
Пълнени сушени чушки със зеленчуци
 
Необходими продукти:
12 сушени чушки
2 моркова
1 глава целина
3 стръка праз
2 скилидки чесън
700 г картофи
400 мл зеленчуков бульон
60 мл зехтин
1 с. л. доматен концентрат
1 връзка магданоз
1 с. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени сушени чушки със зеленчуци

Картофите се обелват, нарязват се на малки кубчета (като за мусака) и се сваряват. Сухите чушки се накисват във вряла вода и се оставят да омекнат.

 


2
Пълнени сушени чушки със зеленчуци 2

Морковите и целината се нарязват на кубчета, празът – на кръгчета, а чесънът –  наситно. В тенджера се сипва половината от зехтина, слагат се празът, целината, налива се половината зеленчуков бульон, прибавят се чесънът и морковите, и зеленчуците се оставят да се задушават, докато леко омекнат, под капак.

 


3
Пълнени сушени чушки със зеленчуци 3

В останалия зехтин за кратко се запържват червеният пипер и доматеният концентрат. Добавят се картофитe и се пържат за около 5 минути, докато останат на мазнина.

 


4
Пълнени сушени чушки със зеленчуци 4

Към картофите се прибавят задушените зеленчуци. Съдът се сваля от огъня и сместа се поръсва с наситнения магданоз. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


5
Пълнени сушени чушки със зеленчуци 5

Омекналите чушки се пълнят със зеленчуковата плънка, подреждат се в тавичка и се заливат с останалия бульон.

 


6
Пълнени сушени чушки със зеленчуци 6

Пекат се покрити с алуминиево фолио в загрята на 180 градуса фурна, вентилатор, за около 45 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2013
Любима рецепта, част от менюто за Бъдни вечер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: