Глазирана свинска плешка

Нетрадиционна идея за приготвяне на свинско, което ще се сдобие с лек, свеж, много приятен вкус на портокали
Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка с кожа

за мариноване:
2 портокала (1 ч. ч. пресен портокалов сок)
1 1/2 ч. ч. червено вино
1/3 ч. ч. зехтин „Екстра върджин“
5 скилидки чесън
2 карамфилчета
3 зрънца бахар
1 ч. л. кориандър на зърна
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. кимион на зърна
1/4 ч. л. канела
1 ч. л. сол

за печене:
2 портокала
2 глави лук
2 моркова
1 ч. ч. портокалов сок
2 стръка розмарин



Начин на приготвяне:
1
Глазирана свинска плешка

В хаванче се счукват подправките - карамфилът, бахарът, кориандърът, черният пипер, солта и кимионът. Скилидките чесън също се стриват в хаванче - отделно. Върху кожата на месото с нож се оформят прорези (квадратчета).

 


2
Глазирана свинска плешка 2

Слага се в купа. Залива се със сока от портокалите, зехтина, сипват се счуканите подправките, виното, чесънът и канелата. Месото се оставя за 24 часа в хладилник, покрито с фолио за свежо съхранение. През това време се обръща няколко пъти.

 


3
Глазирана свинска плешка 3

В тава се поставят лукът и морковите, нарязани наедро. Сипва се портокаловият сок, слагат се стръковете розмарин и отгоре се поставя месото. Пече се в загрята на 250 градуса фурна за около 30 минути.

 


4
Глазирана свинска плешка 4

Портокалите се обелват с нож, като се отстраняват и кората, и бялата част. Нарязват се на дебели шайби (1 пръст) и се поставят в тавата във фурната. След това температурата се редуцира на 160 градуса и се пече още 1 час и 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: