Сьомгова пъстърва с топла бобена салата

Лесно и вкусно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 сьомгова пъстърва (1,4 кг)
1/2 лимон
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
50 мл зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
3 консерви бял маслен боб (по 400 г)
100 г маслини „Каламон“ (без костилки)
100 г бейби спанак
1 връзка пресен лук
1 връзка леворда
1 връзка копър
1 лимон
50 мл студено пресован зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сьомгова пъстърва с топла бобена салата
Кората на лимона се настъргва в купа, а сокът се изстисква. Прибавят се чесънът, стрит на паста, накъсаната мащерка, зехтинът, сол и черен пипер.
2
Сьомгова пъстърва с топла бобена салата 2
Рибата се почиства от люспите и се филетира, а кожата се запазва. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Сьомгова пъстърва с топла бобена салата 3
Намазва се със зехтин и се поставя върху сгорещена плоча с кожата надолу. Готви се 6–7 минути. Периодично се маже с овкусения зехтин.
4
Сьомгова пъстърва с топла бобена салата 4
След това се запича в силна фурна на грил програма за 1–2 минути.
5
Сьомгова пъстърва с топла бобена салата 5
Левордата, спанакът, лукът и копърът се наситняват.
6
Сьомгова пъстърва с топла бобена салата 6
Маслините се режат на шайби.
7
Сьомгова пъстърва с топла бобена салата 7
Бобът се отцежда и се запържва в зехтина.
8
Сьомгова пъстърва с топла бобена салата 8
Прибавят се настърганата лимонова кора, сол, черен пипер, левордата, спанакът, лукът, копърът и маслините. Разбърква се и се дърпа от котлона.
9
Сьомгова пъстърва с топла бобена салата 9
Рибата се сервира с гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: