Тарт с домати и моцарела

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 25.06.2018
Тарт с домати и моцарела
Тарт с домати и моцарела
 
Необходими продукти:
за масленото тесто:
1 1/4 ч. ч. брашно
8 с. л. краве масло (охладено)
4-5 с. л. вода (леденостудена)
1/2 ч. л. сол

за пълнежа:
200 г сирене „Моцарела“
2 домата
сирене „Пармезан“ (настъргано)
маслини
босилек
сол


Начин на приготвяне:
1
Брашното и солта се изсипват в купа. Прибавя се маслото, нарязано на кубчета и се стрива с пръсти, докато се получат трохи. Налива се водата и се замесва тесто.
2
Разточва се на кора с дебелина 5 мм, с която се покрива формата за тарт или тарталети. Притиска се добре по дъното и стените. Излишното тесто се изрязва. Формата за тарт се слага в хладилник за 60 минути.

3
Фурната се загрява на 220 градуса. Формата се изважда от хладилника, покрива се с хартия за печене и отгоре се изсипва боб или се слага друга тежест. Пече се 15 минути. Изважда се, махат се тежестите и хартията за печене и се връща отново във фурната за 5 минути, за да се допече.
4
Фурната се намалява на 185 градуса. В изпечения тарт се слагат моцарелата, нарязана на шайби, а върху нея нарязаният на колелца домат. Подправя се със сол, накълцани маслини и босилек. Най-отгоре се поръсва с пармезан. Тартът се връща във фурната за 30 минути или докато се зачерви.

5
След като се изпече, тартът се изважда и се оставя да се охлади за 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2018
Около 60 г. или половин пакетче масло
1.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2018
На колко грама са равни 8 с. л. масло?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: