Тарт „Татен”

Френски десерт с ябълки
Източник: Адрияна
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.09.2016
Тарт „Татен”
 
Необходими продукти:
200 г брашно
150 г краве масло
5 с. л. прясно мляко
180 г захар
1 кг ябълки
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Настържете 100 г студено масло. Прибавете брашното и разбъркайте, до получаване на трохи или трошливо тесто. Залейте с охладеното мляко и завийте в прозрачно фолио. Оставете тестото за 1 час в хладилник.
2
Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на четвъртинки.
3
В тиган загрейте останалото масло и останалата захар, докато сместа се карамелизира и стане кафява на цвят. Сложете ябълките в сместа и ги карамелизирайте, докато се изпари излишната влага.
4
Разточете тестото на тънка кора.
5
Разпределете карамелизираните ябълки в подходяща тава за печене. Покрийте ги с тестото и печете 35 минути на 200 градуса.


Съвет:
Не съм правила тази рецепта, но ми се стори интересна и затова реших да споделя рецептата. Надявам се, да ви хареса. Аз бих я направила с удоволствие, тъй като обожавам сладко, а и рецептата е много лесна.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: