Тарт „Тропезиен“

Този известен френски десерт много прилича на хляб с крем, но понякога видът подвежда - вкусът е превъзходен
Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
1 яйце
190 мл прясно мляко
40 г захар
60 г краве масло
10 г жива мая
1 с. л. ром
5 г сол

за крема:
250 мл прясно мляко
70 мл животинска сметана
2 яйца
50 г захар
40 г краве масло
25 г царевично нишесте
1 шушулка ванилия


Начин на приготвяне:
1
Тарт „Тропезиен“
В купата се наливат 40 мл от млякото за тестото (трябва да е топло) и в него се разтваря маята и 50 г от брашното. Разбива се с миксер. Покрива се с останалото брашно и се оставя да шупне за 30 минути, без да се бърка.

2
Тарт „Тропезиен“ 2
Добавят се захарта, солта, останалото мляко и яйцето. Разбива се около 1 минута. Сипват се ромът и маслото (трябва да е меко) и се разбива на средна степен за 15 минути. Купата се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 30 минути.

3
Тарт „Тропезиен“ 3
За крема се рабиват 1 жълтък, 1 яйце, захарта и нишестето.

4
Тарт „Тропезиен“ 4
Млякото се кипва с ванилията, сваля се от котлона и се оставя покрито с фолио за 15 минути. После ванилията се отстранява.

5
Тарт „Тропезиен“ 5
Охладеното мляко се налива на тънка струйка към яйчената смес и се разбърква. Всичко се връща на котлона и се готви на слаб огън докато се сгъсти.

6
Тарт „Тропезиен“ 6
Сваля се от огъня и се добавя мекото масло. Разбърква се, завива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник.

7
Тарт „Тропезиен“ 7
След това се разбива и се смесва с разбита животниска сметана.

8
Тарт „Тропезиен“ 8
Тестото се разточва върху набрашнен плот с кръгла форма и се поставя в тава намазана с масло и поръсена с брашно. Оставя се на стайна температура за 45 минути.

9
Тарт „Тропезиен“ 9
Пече се за 20 минути в загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади върху скара и се разрязва така, че да се получат два блата.

10
Тарт „Тропезиен“ 10
Основата се намазва с крема и се покрива с втория блат. Десертът се нарязва и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
3.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2015
:)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2015
Но аз си направих двойна доза крем с 600мл прясно мляко,60гр царевично нишесте,2 жълтъка и захар на вкус,монтирах с 50гр масло,стана невероятен..
1.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2015
Стана страхотно, струва си да се опита :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: