Тарт „Тропезиен“

Дата: 13.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
1 яйце
190 мл прясно мляко
40 г захар
60 г краве масло
10 г жива мая
1 с. л. ром
5 г сол
за крема:
250 мл прясно мляко
70 мл животинска сметана
2 яйца
50 г захар
40 г краве масло
25 г царевично нишесте
1 шушулка ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт „Тропезиен“В купата се наливат 40 мл от млякото за тестото (трябва да е топло) и в него се разтваря маята и 50 г от брашното. Разбива се с миксер. Покрива се с останалото брашно и се оставя да шупне за 30 минути, без да се бърка.

2
Тарт „Тропезиен“ 2Добавят се захарта, солта, останалото мляко и яйцето. Разбива се около 1 минута. Сипват се ромът и маслото (трябва да е меко) и се разбива на средна степен за 15 минути. Купата се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 30 минути.

3
Тарт „Тропезиен“ 3За крема се рабиват 1 жълтък, 1 яйце, захарта и нишестето.

4
Тарт „Тропезиен“ 4Млякото се кипва с ванилията, сваля се от котлона и се оставя покрито с фолио за 15 минути. После ванилията се отстранява.

5
Тарт „Тропезиен“ 5Охладеното мляко се налива на тънка струйка към яйчената смес и се разбърква. Всичко се връща на котлона и се готви на слаб огън докато се сгъсти.

6
Тарт „Тропезиен“ 6Сваля се от огъня и се добавя мекото масло. Разбърква се, завива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник.

7
Тарт „Тропезиен“ 7След това се разбива и се смесва с разбита животниска сметана.

8
Тарт „Тропезиен“ 8Тестото се разточва върху набрашнен плот с кръгла форма и се поставя в тава намазана с масло и поръсена с брашно. Оставя се на стайна температура за 45 минути.

9
Тарт „Тропезиен“ 9Пече се за 20 минути в загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади върху скара и се разрязва така, че да се получат два блата.

10
Тарт „Тропезиен“ 10Основата се намазва с крема и се покрива с втория блат. Десертът се нарязва и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
3.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2015
:)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2015
Но аз си направих двойна доза крем с 600мл прясно мляко,60гр царевично нишесте,2 жълтъка и захар на вкус,монтирах с 50гр масло,стана невероятен..
1.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2015
Стана страхотно, струва си да се опита :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта