Тарталети с ванилово-шоколадов крем и малини

Вкусно, свежо и много лятно десертче
Източник: Maria Ivanova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 29.08.2015
Тарталети с ванилово-шоколадов крем и малини
Тарталети с ванилово-шоколадов крем и малини
Тарталети с ванилово-шоколадов крем и малини
 
Необходими продукти:
за основата на тарталетите:
250 г брашно
125 г краве масло
1/2 ч. ч. захар
2 жълтъка
1 бакпулвер

за крема:
3 жълтъка
3 с. л. брашно
250 мл прясно мляко
1 ванилия
1/2 ч. ч. захар
50 г краве масло
50 г течен шоколад
300 г малини


Начин на приготвяне:
1
За основата на тарталетите пресейте брашното, заедно с бакпулвера. Направете кладенче в средата на брашното и сипете разтопеното масло, ванилията, жълтъците и захарта. Замесете меко тесто, завийте го в прозрачно фолио и го оставете за 20 минути в хладилника.
2
Разточете тестото с дебелина около 5 мм и с ринг изрежете кръгчета. Поставете ги във формичките за тарталети и притиснете тестото към стените. Надупчете тестото с вилица и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до порозовяване. Извадете изпечените тарталети от формичките и ги оставете, да се охладят. Може да ги направите предишния ден - ще останат хрупкави и вкусни.
3
За крема в касерола смесваме жълтъците със захарта, прибавяме пресятото брашно, ванилията, мекото масло и прясното мляко (аз използвам прясно мляко с 3,5 % масленост). Готвим на бавен огън, като разбъркваме непрекъснато, до получаването на гъст крем.
4
След това дърпаме съда от котлона, оставяме крема леко да се охлади и прибавяме течния шоколад. Разбъркваме много добре, за да се получи гладка смес.
5
Всяка тарталета се пълни с крем до ръба, а отгоре се нареждат малини. Ако не обичате малини може да ги замените с ягоди или друг плод по ваш вкус.
6
Оставяме тарталетите в хладилника за около 3 часа, за да попие кремът в тестото и да омекнат.

Бон Апети!




Съвет:
Препоръчително е, маслото да е меко и качествено.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: