Тайландска пилешка салата с помело

Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2009
Тайландска пилешка салата с помело
 
Необходими продукти:
1 помело
400 г пилешки гърди
200 г скариди
30 г соеви кълнове
1 ч. л. чили сос
1 ч. л. захар
сокът от 1 лайм
2 с. л. зехтин
1 с. л. пресен кориандър (1 ч. л. сух)
сол и черен пипер на вкус
листа от маруля
печени фъстъци


Начин на приготвяне:
1
Помелото се обелва, внимателно се махат ципите и плодът се реже на парчета.
2
Пилешките гърди се нарязват на кубчета и заедно със скаридите се задушават в зехтина. Когато станат готови, се отделят в купа и се смесват с парчетата помело.
3
Всичко се овкусява с чили соса, сол и черен пипер. Разбърква се със сока от лайм, захарта, нарязания наситно кориандър и соевите кълнове.
4
Салатата се поднася, поръсена с печени фъстъци и украсена с листа от маруля.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: