Телешко по бургундски

Дата: 14.11.2011
Източник: Бон Апети
Телешко по бургундски
 
Необходими продукти:
1 кг телешки шол
2 глави лук
150 г гъби
2 моркова
4 скилидки чесън
200 г бекон
400 мл бургундско червено вино
100 г доматено пюре
50 мл олио
4 дафинови листа
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко по бургундски
Месото се нарязва на четири парчета и се овкусява със сол и черен пипер.


2
Телешко по бургундски 2
Запечатва се на тиган, в олиото, от всички страни. После се прехвърля в съд за печене.


3
Телешко по бургундски 3
Лукът, морковите, гъбите и чесънът, нарязани на едро и беконът, нарязан на кубчета, се запържват в същия тиган.


4
Телешко по бургундски 4
Прибавят се при месото. Налива се виното и се слагат дафиновите листа и черния пипер на зърна.


5
Телешко по бургундски 5
Доматеното пюре се разтваря в малко вино и се прибавя. Съдът се похлупва и ястието се пече в загрята на 150 градуса фурна за 4 часа.


6
Телешко по бургундски 6
Когато е готово се поръсва със ситно нарязания магданоз и се сервира.

 


 


Съвет: Поднесете с картофи или нудълс.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2014
Смятам, че виното трябва да се намали на половина, като се замести с бульон. Знам, че французите използват дори по-голямо количество вино в тази рецепта, но на мен ми дойде в повече.
4.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2013
Страхотно се получи! Особено ако се консумира с качествено Пино Ноар ;)!
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
И аз ще го пробвам
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Кристина, заповядай! Ще се радваме, да се запознаем лично и да ти дадем автограф върху твоята книга. Очакваме те.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Много добре
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта