Боб в тиква
Лора и Стоян
8. |
Изпрати
лично съобщение |
12.12.2022 Години наред ме беше страх да опитам да направя пататник заради готвенето му на котлон и най-вече обръщането. Права и се оказах. Рецептата не е сложна с изключение на това. Но основна слабост в рецептата както е показана тук е липсата на по-точен ориентир на каква степен на котлона се пече и след колко време приблизително става за обръщането. Тук това не е казано и понеже аз готвех пататник за пръв път - нямах никаква представа. Пише да се пече на умерено загрят котлон, но това не е правилно. Котлонът трябва да е слаб защото иначе корите изгарят. И риска е още по-голям понеже нищо отникъде не се вижда. Първо от едната страна загоря, после падна едно безкрайно обръщане през няколко минути за проверка. Накрая допекох във фурната защото не беше сготвено отвътре и не исках повече 'огъня' да е така директно върху ястието. Цяло чудо е, че накрая стана за ядене и вкусно. Поправете рецептата.
|
7. |
Изпрати
лично съобщение |
22.03.2022 Много вкусно изглежда!
|
6. |
Изпрати
лично съобщение |
22.03.2022 Вкусно се получи. Приготвянето не изисква кой знае какви усилия. Резултатът беше феноменален!
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
17.12.2016 малко го препекох, но пак беше вкусно!
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
20.02.2014 много бързо и вкусно
|
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...