Телешко варено

Традиционна българска гозба
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Гласове до момента: 329


Телешко варено
 
Необходими продукти:
1 телешки джолан (около 1,2 кг)
3 домата
1 глава лук
3 моркова
3 картофа
1 резен целина (80 г)
7-8 зърна черен пипер
6–7 стръка магданоз
1 1/2 ч. л. сол

за хряновата заливка:
1 ч. ч. оцет
1 корен хрян


Начин на приготвяне:
1
Джоланът се поставя в тенджера под налягане и се залива със студена вода. Лукът и целината се нарязват на ситно и се изсипват в тенджерата. Поръсва се със сол, добавя се черният пипер и се вари около 1 час, като времето за отчитане се отмерва след завъртане на вентила.
2
Изпуска се парата и в супата се поставят обелените домати и нарязаните на красиви едри форми картофи и моркови. Тенджерата се затваря и супата се вари още 10 минути.
3
Джоланът се изважда, почиства се от кокала и месото се нарязва на едри порционни парчета, след което се връща в бульона.
4
Хрянът се настъргва на ситно ренде и в чашка се смесва с оцета.
5
Телешкото варено се сервира в купички и се подправя на вкус с хряновата заливка. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2021
Много вкусно, месото стана крехко и бульонът е уникален!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: