Тиквички с шунка и кашкавал

Предястие
Източник:
ТИТЛА:
Дата: 12.11.2014
Тиквички с шунка и кашкавал
 
Необходими продукти:
2 средно големи тиквички
200 г шунка (или прошуто)
200 г кашкавал
100 г пушено топено сирене
1-2 средно големи домата
2-3 яйца
100 г брашно
100 г едро смлени хлебни трохи

за намазване на тиквичките:
2 скилидки чесън
4-5 ядки орехи
2 с. л. зехтин
сол на вкус
2-3 стръка магданоз



Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се нарязват на филийки по дължина с дебелина 0,5 см и леко се запичат от двете страни в оребрен тиган или на скара.
2
В хаванче се стриват чесънът, ореховите ядки и магданозът, и се добавят зехтинът и солта, докато се получи кашичка. С така приготвената смес се намазват тиквичките от едната страна.
3
Върху първото парче се подрежда шунката, топеното сирене, резен от домата и се наръсва обилно с настърган кашкавал. Отгоре се слага другото парче изпечена тиквичка, овкусено с чесновата паста.
4
Така приготвеният сандвич се потапя в яйчената смес, след това в брашното, пак в яйцата и накрая в хлебните трохи.
5
Така се приготвят всички порции и се нареждат в тавичка застлана с домакинска хартия и се пекат 30 минути на 180 градуса. След това се сервират топли със зелена салата. Желая ви Бон Апети!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: