Топла салата с нахут и царевица

...и за да е по-питателна смело добавихме наденица "Чоризо"
Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 консерва нахут (400 г)
2 домата
2 скилидки чесън
1 консерва царевица (400 г)
150 г наденица „Чоризо“
1/2 голяма глава червен лук
1 червена чушка
2 с. л. зехтин
1 ч. л. кимион на зърна
1 с. л. сладък червен пипер
1/2 връзка копър
1 с. л. червен винен оцет
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Топла салата с нахут и царевица
Лукът и чушката се нарязват на ивици и се запържват в зехтина. Чоризото се реже на шайби и се пържи в сух тиган. Подсушава се върху хартия.
2
Топла салата с нахут и царевица 2
Кимионът се стрива и се запържва в тигана при лука. Прибавят се червеният пипер, царевицата, отцеденият нахут, сол и черен пипер.
3
Топла салата с нахут и царевица 3
Запържва се закратко и се прибавя чоризото. Дърпа се от огъня и се овкусява с наситнените скилидки чесън и копъра.
4
Топла салата с нахут и царевица 4
Месестата част на доматите се нарязва на кубчета и се прибавят в салатата. Накрая се овкусява с оцета, разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: