Торта „Гараш“

Торта, към която не можеш да останеш безразличен!
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 23.05.2017
Торта „Гараш“
 
Необходими продукти:
за блатовете:
9 белтъка
200 г захар
220 г смлени орехи
50 г царевично нишесте

за крема:
400 г заквасена сметана
80 г захар
400 г шоколадов кувертюр

за заливката:
1 шоколад
1 с. л. олио



Начин на приготвяне:
1
Белтъците се разбиват на пяна (но не на сняг, за да не се начупят блатовете). Постепенно прибавяме захарта, като бъркаме с миксер на максимална скорост. След това с леки движения (най-добре с шпатула) добавяме смлените орехи. Най-накрая към пухкавата смес сипваме и нишестето.
2
Разделяме сместа на 4 части и печем на четири пъти в намазнена с масло тавичка (с диаметър 26 см), застлана с хартия за печене, която също намазваме с масло. Фурната е предварително загрята на 220 градуса. Блатовете са готови, когато порозовеят - след около 15-20 минути. Изпечените блатове се оставят да се охладят добре.
3
За крема разбиваме добре охладената заквасена сметана, докато се получи крем. Прибавяме захарта и постепенно добавяме разтопения на водна баня кувертюр. Аз прибрах крема за половин час в хладилник, за да стегне много добре.
4
Сглобяваме тортата, като слагаме първия блат и го намазваме обилно с крем. Поставяме втория блат, леко го притискаме и също го намазваме обилно с крем. Следва третият блат, след което намазваме обилно цялата торта с крем - отгоре и отстрани - и я оставяме в хладилник за 2 часа.
5
След това я изваждаме и я заливаме с шоколада, разтопен на водна баня, заедно с олиото. По желание поръсваме със смлени орехи или филирани бадеми. Отново оставяме в хладилник за 1 час, след което се наслаждаваме на вкусната торта.


Съвет:
След като залеете тортата с шоколадовата глазура изчакайте 30 минути да изстине шоколадът, преди да сложите тортата в хладилника.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: