Торта „Негърче“

ТИТЛА: Чирак
Дата: 30.05.2018
Торта „Негърче“
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 1/2 ч. ч. захар
1 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода
1/2 ч. ч. олио
2 с. л. какао

за глазурата:
6 с. л. захар
2 с. л. какао
65 г краве масло
3 с. л. вода


Начин на приготвяне:
1
Разбийте яйцата със захарта, докато се получи пухкав крем.
2
Добавете към сместа с яйцата, олиото и киселото мляко, в което предварително е разбъркана содата.
3
Разбъркайте добре и накрая прибавете брашното и какаото. Разбъркайте с шпатула, до хомогенизиране и докато сместа поеме брашното.
4
Готовата смес изсипете в намазнена и набрашнена тава. Изпечете до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5
Сложете всички продукти за глазурата в касерола и оставете на котлона да заври. Достатъчно е, всички продукти да се смесят добре и захарта да се разтопи. Залейте охладения блат с готовата глазура, докато е още топла.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: