Торта парфе

Бързо, лесно и красиво
Източник: Кристина
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 27.04.2014
Торта парфе
 
Необходими продукти:
за крема:
6 яйца
200 г сладкарска сметана
100 мл прясно мляко
300 г ягоди
250 г захар
4 пакетчета желатин
5-6 пакетчета ванилия
160 мл вода



Начин на приготвяне:
1
Отделените белтъци се разбиват с миксер със 100 г от захарта и се оставят в хладилника.
2
Жълтъците се разбиват с миксер със 100 г от захарта, прибавя се прясното мляко и сместа се бърка на водна баня, докато се сгъсти. Оставя се настрана, за да се изстуди.
3
Сметаната се разбива, като към нея се прибавят постепенно около 50 г захар.
4
Последователно се смесват сметаната с вече изстиналите жълтъци и накрая белтъците.
5
Взимаме купа с подходящ размер или форма и на дъното й поставяме цели или нарязани ягоди. В отделен съд смесваме 1 пакетче желатин със 100 мл вода. Добавяме останалите 50 г захар и изсипваме получената желатинова смес върху ягодите. Оставяме във фризера да стегне за около 10 минути.
6
Взимаме 1/3 от сместа и добавяме към нея 1 пакетче желатин. Изсипваме върху вече желираните ягоди. Оставяме отново във фризера закратко.
7
Взимаме 1/2 от останалата смес, към нея прибавяме 1 пакетче желатин, предварително разтворен в малко вода и останалите ягоди, които се пасират. Изсипва се в купата върху белия крем.
8
Към останалата приблизително 1/3 смес се добавя пакетче нес кафе или 3 в 1. Добавя се и последното пакетче желатин, разтворен в малко вода и се оставя в хладилника докато стегне. Необходими са поне 4-5 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2014
Жалко само, че кафявия пласт с кафе не се вижда на снимката. при разрез е много ефектна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: