Торта Сахер

Източник: Кремена
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 28.05.2014
Торта Сахер
 
Необходими продукти:
6 с. л. мармалад от кайсии
350 г шоколад
1 пакетче бакпулвер
2 пакетчета ванилия
150 г пудра захар
150 г масло
6 яйца
125 г брашно


Начин на приготвяне:
1
Отделете 200 грама шоколад и мармалада от кайсии за глазурата.
2
Разбийте яйцата със захарта, докато побелеят. Добавете мекото масло, разтопения шоколад (леко охладен) и брашното, смесено с бакпулвера и ванилията.
3
Изсипете в тортена форма, покрита с хартия за печене и печете около 45-50 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.
4
Извадете блата и оставете да се охлади. Разрежете с помощта на остър нож на два по-тънки.
5
Намажете долния блат със затопления кайсиев мармалад, разреден с малко топла вода.
6
Поставете другия блат отгоре.
7
Поставете тортата върху решетка и полейте равномерно с разтопения на водна баня шоколад.
8
Оставете тортата да стегне, но не в хладилника.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2014
Невероятна торта.много лесна за приготвяне.Рецептата е много точна
3.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2014
Наистина е сравнително бърза и приятна за хапване
2.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2014
страхотна торта,любима торта на цялото ми семейство
1.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2014
Чудесна рецепта!Във Виена опитах торта \"Сахер\" по оригиналната рецепта,но ми се стори по-суха и затова си позволих да внеса малка промяна-поръсих блатовете с лек захарен сироп,ароматизиран с ром и се получи прекрасен резултат.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: