Торта „Шахмат“

С лек и пристрастяващ вкус
Източник: Vasileta Simeonova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 08.03.2018
Торта „Шахмат“
Торта „Шахмат“
Торта „Шахмат“
Торта „Шахмат“
Торта „Шахмат“
 
Необходими продукти:
за блата:
200 г захар
4 яйца
150 г брашно
50 г какао
50 мл топла вода
50 мл олио
1 бакпулвер
1 ванилия

за крема:
150 мл прясно мляко
1 пакетче желатин
500 г сирене „Маскарпоне“
400 мл сладкарска сметана
1 ванилия
150 г захар



Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта. Наливат се олиото и водата. Добавят се сухите съставки - бакпулверът, какаото, ванилията и брашното - и се разбърква добре. Сместа се изсипва в кръгла форма (с диаметър 24 см) и се пече до готовност в предварително загрята фурна.
2
След като се охлади, се реже на 2 блата - долният се оставя за основа, а горният се реже на 4 кръга с различна големина.
3
Желатинът се разбърква в предварително затопленото прясно мляко, докато се разтвори. Маскарпонето се смесва с половината захар. Добавя се ванилията и се разбърква. Сметаната се разбива с останалата захар. Сипва се млякото с желатина. Добавя се кремът с маскарпонето и се разбърква.
4
Блатът за основата се слага в формата (с диаметър 24 см) и се намазва с крем. Отгоре се слагат вторият и четвъртият по големина кръгове и около тях се пълни с крем. След това отгоре, върху крема, се слагат първият и третият по големина кръгове и около тях отново се пълни с крем. Накрая се разпределя останалият крем и се украсява. Оставя се за няколко часа в хладилник, за да стегне.
Добре охладената торта се изважда от формата, нарязва се и се поднася.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: