Треска с маслиново-орехова коричка

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 19.03.2018
Треска с маслиново-орехова коричка
 
Необходими продукти:
4 филета треска
200 г маслини (без костилки)
100 г орехи
сокът и кората от 1 лимон
девесил
черен пипер
зехтин
галета


Начин на приготвяне:
1
Филетата се подсушават, овалват се в галета от долната страна и се подреждат в тава, застлана с хартия за печене (или предварително намазнена). По този начин се получава хрупкава коричка от долната страна на рибата.

2
Маслините и орехите се смилат в блендер. Прибавят се настърганата лимонова кора и сокът от лимона, черен пипер и девесил. Ако пастата е суха, може да се добави и малко зехтин.
3
Рибните филета се намазват отгоре с така получената смес и се пекат около 10-15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).


Съвет:
Аз използвах 2 вида маслини – сорт „Стафидата“ и сорт „Каламата блонд“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: