Трипластова салата

Концентрация на витамини в няколко хапки!
Източник: Сияна
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.03.2016
Трипластова салата
 
Необходими продукти:
1/2 зелена ябълка
1 морков
2-3 стръка спанак
50 г орехи
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Ябълката се реже на филийки с ширина по желание. С помощта на ринг (метален пръстен) отстранявате краищата на парчетата, за да се получи кръгла форма.
2
Морковът се почиства и се настъргва.
3
Спанакът се почиства и се нарязва надребно.

4
Орехите се счукват, нарязват се или се смилат в блендер.


5
В хаванче или купичка се смесват зехтинът, балсамовият оцет и солта. Добавят се орехите. Сместа се разбърква и се оставя да престои за кратко, за да се напоят орехите.
6
Редите салатата в ринг, като най-отдолу се слага парче ябълка, следват морковите, върху които слагате от овкусената орехова смес. Продължавате със спанака и после пак ябълка. Притискате и отново слагате моркови. Може да повторите процедурата, ако прецените, че салатата ще се закрепи и ще запази вида си, след като махнете ринга. Накрая слагате отново от ореховата смес и готово.

Красиво, бързо, витаминозно и мнооого вкусно!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: