Царевичен кейк с ябълки и розмарин

Дата: 20.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2–3 ябълкиза карамела:
100 г захар
2 с. л. краве масло
1 стрък розмарин
за тестото:
100 г царевичен грис
100 г бадемово брашно
100 г бяло брашно
150 г захар
100 г краве масло (със стайна температура)
100 мл прясно мляко
2 яйца
кората от 1 лимон
10 г бурбонска ванилова захар
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол

Начин на приготвяне:
1
Царевичен кейк с ябълки и розмаринЯбълките се обелват и се почистват от семките. Режат се не много натънко.
2
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 2Захарта за карамела се сипва в съд с термоустойчиви дръжки (с диаметър 26 см) и се оставя на слаб огън, докато започне да се карамелизира. Сваля се от котлона и се добавят маслото и накълцният розмарин.
3
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 3Отгоре се подреждат плодовете.
4
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 4Бялото брашно се смесва с царевичния грис, бадемовото брашно, настърганата лимонова кора и бакпулвера.
5
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 5Захарта и бурбонската ванилова захар се разбиват с маслото.
6
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 6Слагат се отделените жълтъци и се разбива.
7
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 7Прибавят се млякото и сухата смес. Отново се разбива.
8
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 8Белтъците и солта се разбиват на сняг и се слагат внимателно към тестото, като се разбърква с лъжица.
9
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 9Тестото се изипва върху карамелизираните ябълки.
10
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 10Кейкът се пече 45 минути, на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
11
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 11Проверява се с клечка. Когато е готов, охлажда се за 10 минути и се обръща.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2016
Емилия, съдът за печене, който ние използвахме е с диаметър 26 см.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2016
Здравейте,хубав кейк,но да ви помоля да пишете размерите на тавите,защото е важно при талива рецепти.Благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта