Турска селска супа

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 19.03.2018
Турска селска супа
 
Необходими продукти:
200 г червена леща
400 г нахут (от консерва)
300 г домати (от консерва)
1 глава лук
1 стрък целина
1 морков
чубрица
пушен червен пипер
сол
олио


Начин на приготвяне:
1
Лукът и целината се почистват и се нарязват на кубчета, а морковът се настъргва.
2
Слагат се в тенджера, заедно с лещата и се заливат със студена вода. Поставя се на котлона да поври до полуготовност на лещата. Тя става много бързо на пюре.
3
Добавят се нахутът, доматите, сол и чубрица. Оставят се да ври още 5 минути.
4
В малък тиган се загрява малко олио и в него се запържва леко пушеният червен пипер. Изсипва се в супата и се разбърква.


Съвет:
Супата се сервира топла, най-добре със селски хляб с хрупкава коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2018
вкусно! .. и доста засищаща (:
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: