Уелски кехлибарен пудинг

Изключително ефектен сладкиш с превъзходен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
100 г краве масло (студено)
1 яйце (размер L)
60 г пудра захар
1 щипка сол
морска сол за печене

за пълнежа:
4 яйца (размер L)
100 г пудра захар
50 г портокалов мармалад
100 г краве масло
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Уелски кехлибарен пудинг
В купа се смесват брашното, солта, захарта и нарязаното на кубчета масло. Сместа се стрива с ръце, за да се получат трохи.
2
Уелски кехлибарен пудинг 2
Добавя се и яйцето и отново се стрива, като се оформя тестена топка. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 30 минути.
3
Уелски кехлибарен пудинг 3
Охладеното тесто се разточва между два листа пергаментова хартия и от него се изрязват кръгове, които се поставят в 8 форми за тарталети, така че да покрият и стените.
4
Уелски кехлибарен пудинг 4
Притиска се добре и се дупчи с вилица.
5
Уелски кехлибарен пудинг 5
Отгоре се слага хартия и морска сол и се пече в загрята на 200 градуса с вентилатор фурна за около 15 минути със солта и още 5 минути без нея.
6
Уелски кехлибарен пудинг 6
Пълнежът се приготвя като се разбиват две цели яйца и два жълтъка.
7
Уелски кехлибарен пудинг 7
Добавят се захарта, мармаладът, разтопеното масло и ванилията.
8
Уелски кехлибарен пудинг 8
Разбърква се добре и се пълнят тарталетите.
9
Уелски кехлибарен пудинг 9
Пекат се в загрята на 190 градуса фурна за около 15 минути и след това се охлаждат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Margarita Ruslanova коментира рецептата Зеленчуци в пакет
Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: