Варени гевречета

Вкусни и неустоими
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 09.04.2017
Варени гевречета
 
Необходими продукти:
1/2 кубче прясна мая
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. захар
3 ч. ч. брашно
1 щипка сол
1 яйце
25 г краве масло
25 мл олио
1 щипка сода за хляб
сусам



Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря в топлото прясно мляко. Прибавя се и захарта и сместа се оставя настрана.
2
Брашното се пресява и към него се добавят солта, белтъкът и маслото. Бавно се сипва и маята. Замесва се меко и еластично тесто, което се оставя да втаса, докато удвои обема си.
3
От втасалото тесто се оформят кръгли питки и в средата на всяка с пръст (намазан с олио) се пробива дупка. Оставят се да починат още половин час.
4
В голяма тенджера се сгорещява вода и когато кипне, се добавя щипка сода. Гевречетата се слагат във водата едно по едно и се варят около минута. Изваждат се в тава, с хартия за печене на дъното.
5
Намазват се с жълтък, смесен с вода и се поръсват със сусам. Пекат се до златисто в предварително загрята на 200-220 градуса фурна - около 15-20 минути.


Съвет:
Преди да се изпекат върху гевречетата може да се добави натрошено сирене или настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: