Вегански плодов тарт

Много красив и много вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
135 г кокосово масло
110 г царевично нишесте
110 г оризово брашно
30 г кокосово брашно
15 г захар
1/2 ч. л. ксантанова гума
1/4 ч. л. сол

за плънката:
150 г кашу (накиснато във вода за 1 нощ)
10 г бурбонска ванилова захар
50 мл сироп от агаве (или мед)
70 мл кокосово мляко
1 банан
3 с. л. кокосово масло (разтопено)
2 с. л. сок от лимон

за гарниране:
200 г пресни ягоди
2 кивита
1 банан


Начин на приготвяне:
1
Вегански плодов тарт
В купата на блендер се смесват оризовото брашно, царевичното нишесте, кокосовото брашно, захарта, солта и ксантановата гума.
2
Вегански плодов тарт 2
Добавя се кокосовото масло и се смила. Сместа се прехвърля в купа и постепенно се добавят между 50 и 100 мл студена вода, като се разбърква.
3
Вегански плодов тарт 3
От полученото тесто върху лист пергаментова хартия се оформя тънка кора.
4
Вегански плодов тарт 4
Прехвърля се във форма за тарт с подвижно дъно с диаметър 24 см, така че да покрива и стените. Излишното тесто се отстранява. Формата се прибира във фризер за 40 минути.
5
Вегански плодов тарт 5
Охладеното тесто се покрива с пергаментова хартия, върху която се сипва стар нахут или боб, за да не бухва. Пече се 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади.
6
Вегански плодов тарт 6
Предварително накиснатото във вода за 1 нощ кашу се отцежда и се измива. Смила се в блендер, заедно със сиропа от агаве, ваниловата захар, кокосовото мляко, разтопеното кокосово масло, лимоновия сок и начупения банан.
7
Вегански плодов тарт 7
Полученият крем се изсипва върху блата и се замразява за 1 час.
8
Вегански плодов тарт 8
Бананът се реже на шайби, кивито – на парчета, а ягодите се разполовяват. Плодовете се подреждат върху охладения тарт.



Съвет: Тартът ще стане още по-вкусен, ако накрая го поръсите със запечени кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2017
Да, Милена, може.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2017
Здравейте :) Може ли кокосовото брашно за блата да се замени с бадемово?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: