Ябълков пай

Източник: Таня
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 24.02.2014
Ябълков пай
 
Необходими продукти:
за ябълковия пай
2 ябълки
3 яйца
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. кисело мляко
3 с. л. масло (меко)
2,5 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

за карамела:
5-6 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Ябълков пай
Карамелизират се 5-6 с. л. захар с 2 с. л. вода, направо в тавичката, така че карамелът да се разпредели из цялата тавичка. След това тавичката се маха от печката и се оставя да поизстине за 5 минути. Ябълките се нарязват на полумесеци и се нареждат плътно отгоре. За пая се смесват яйцата, захарта, киселото мляко, маслото, брашното, бакпулверът и ванилията и сместа се изсипва върху ябълките. Пече се, докъто се зачерви хубаво, като може да се проверява с клечка за зъби. Изважда се и се оставя да се охлади за 20 минути, след което се обръща в поднос и се разрязва. Ако обичате да е по-сочно, можете да напоите с компот. Приятен апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

18.05.2014
Нареждам ябълките, докато карамела е още течен. Обръщам докато е топъл, защото иначе има опасност да залепне за тавичката! Сладкиша е изключително лесен и вкусен. Замяната на плода не е проблем, правила съм го с праскови, сливи и круши! Рецептата е същата, само плода е различен!
4.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2014
страхотен десерт,благодаря :)
3.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2014
И аз правя тази ябълкова пита,но я обръщам докато е гореща.
2.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2014
Едно вкусно разнообразие
1.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2014
Бързо и лесно за приготвяне
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: