Лесен Кодрит Кадир

Арабска торта
Източник: Meglena Lazarova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 22.02.2014
Лесен Кодрит Кадир
 
Необходими продукти:
за карамела:
4 с. л. захар

за бялата смес:
4 яйца
650 мл прясно мляко
200 г захар
1 ванилия

за кафявата смес:
1 яйце
100 г захар
100 мл прясно мляко
100 г растителна мазнина
1 ч. л. сода бикарбонат
100 г брашно
1 с. л. какао


Начин на приготвяне:
1
Лесен Кодрит Кадир
Продуктите за двете смеси (бялата и кафявата) се разбиват в отделни купи.
2
Лесен Кодрит Кадир 2
Захарта се разтапя и се изсипва във формата за печене. Изчаква се 1-2 минути да се охлади.
3
Лесен Кодрит Кадир 3
Изсипва се бялата смес.
4
Лесен Кодрит Кадир 4
След това кафявата смес внимателно се изсипва в средата, за да се разпредели равномерно.
5
Лесен Кодрит Кадир 5
В тава се наливат около 2 см вода и формата за печене се поставя в нея. Пече се, на водна баня, около 50-60 минути, в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6
Лесен Кодрит Кадир 6
Готовата торта се оставя да се охлади и се прибира в хладилник за няколко часа. След това се обръща в широка чиния или друг плосък съд.

7
Лесен Кодрит Кадир 6
Съвет:
Ако количеството от приготвените смеси е повече, остатъкът може да се разпредели във формички за крем карамел и също да се изпече.

Подобни рецепти:
Коментари (33)
33.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2017
Невероятен е!
32.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2017
Счупен или не, свършил е за отрицателно време :)
31.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2017
Много вкусен десерт , но аз го обърнах по-рано и ми се разчупи :)
30.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2017
Много хубава рецепта! Лесна и вкусна!
29.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2016
Лесен и много вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: