Калии

Дата: 07.03.2014
Източник: Таня
ТИТЛА: Хоби готвач
Калии
 
Необходими продукти:
за тестото :
1 яйце
1 к. ч. пудра захар
1 к. ч. брашно
за украса:
1 бурканче сладко от портокалови корички (по желание)
1 ч. ч. пудра захар (за поръсване)
 

Начин на приготвяне:
1
КалииРазбиваме яйцето, захарта и брашното до еднородна смес.
2
Калии 2Върху хартия за печене нарисувайте кръгчета и с помощта на пош или лъжичка намажете тънко от тестото. Печем в умерена фурна на 200 градуса (180 градуса с вентилатор). Когато ръбчетата започнат да покафеняват, изваждаме от фурната. Докато са горещи, с помощта на ножче, отделяме от хартията и слепваме от едната страна да оформим калата.
Съвет: Не правете повече от 8-9 кръгчета, защото бързо изстиват и не могат да се слепват.
3
Калии 3Когато изпечем сладките, в средата поставяме сладкото от портокалови корички.
4
Калии 4Накрая поръсваме с пудра захар. Добър апетит.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2017
Да , затова се правят малко кръгчета и се слепват горещи.
5.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2017
Много са вкусни тези сладки, но доста бързо изтиват и така по-трудно се оформят във формата на калия.
4.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2015
много бързо става, браво
3.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2014
Много вкусно и страшно лесно, аз, разбира се, не послушах указанията, направих 15 наведнъж и половината си останаха ненагънати, но и така си бяха хубави.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2014
Много ми харесва идеята непременно ще ги направя
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Denka Todorova се регистрира в сайта.
yves коментира рецептата Домашно лимончело
Нина Бакърджиева се регистрира в сайта.
marina_dimitrova се регистрира в сайта.
Габриела се регистрира в сайта.
Dukanova Maria се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Задушен джолан в богат сос
Спасов коментира рецептата Шоколадови бисквити
Спасов коментира рецептата Печени свински ребра
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта