Бульон в азиатски стил

Елегантен, лек аромат и освежаващ вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава лук
100 г пресен джинджифил
1 стрък праз
1 морков
1 глава чесън
2 сухи гъби шийтаке
1 звездовиден анасон
1 ч. л. кафява захар “Мусковадо”


Начин на приготвяне:
1
Бульон в азиатски стил
Лукът, чесънът, празът, морковът и джинджифилът се слагат в тава (без да се белят) и се пекат на 180 градуса за около час.
2
Бульон в азиатски стил 2
След това лукът и чесънът се обелват и заедно с моркова, праза и джинджифила се режат наедро. Варят се около час в 3 л вода, на слаб огън, заедно с анасона и гъбите.
3
Бульон в азиатски стил 3
Накрая се добавя захарта и готовият бульон се прецежда.





Съвет:
За по-силен вкус, накрая добавете 2–3 с. л. рибен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



162 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: